Katteforsikring - Sådan dækker du din kattekilling korrekt

01.07 - 2022 5 min Katteforsikring

Sådan fungerer en katteforsikring 

Er du en af de mange danskere, der har kat som kæledyr? Hvis dette er tilfældet, så vil det være en rigtig god idé at få en katteforsikring. At have en kat eller kattekilling er et fantastisk. Det er godt kæledyr at have i hjemmet, men udover at være kærlige og underholdende, så kan katte også udgøre en stor udgift, hvis de kommer til skade eller bliver syg. En syg killing kan især blive en stor udgift for dig i forhold til dyrlægeregninger, hvis du ikke har den rette katteforsikring på plads. Ved at tegne en katteforsikring skal du ikke længere tænke på økonomien, hvis din kat eller kattekilling skal opereres i forbindelse med en ulykke eller sygdom. 

Hvis du ønsker at forsikre din katte eller kommende killing, så skal du være opmærksom på, at din kat kan forsikres efter den er fyldt 8 uger, og indtil den fylder 7 år. Betingelserne for katteforsikringen kommer selvfølgelig til at afhænge af forsikringsselskabet, da de har forskellige regler i forhold til, hvor lang tid forsikringen kan dække katten, når den kommer op i alderen.   

Find kattekillinger til salg på dyreportal.dk

Hvad dækker en katteforsikring? 

Hvis du undersøger markedet vil du hurtigt indse, at det er forskelligt, hvad forsikringsselskaberne tilbyder som en del af deres katteforsikring. Men typisk vil du se, at alle katteforsikring har en sygeforsikring inkluderet. Herunder vil vi lave en gennemgang af sygeforsikring til katte. Vi kommer ligeledes ind på ansvarsforsikring til katte. 

Sygeforsikring til katte 

Som sagt vil den typiske katteforsikring have en sygeforsikring inkluderet. Denne forsikring dækker dine udgifter til dyrlægen, hvis din kat bliver syg eller kommer til skade. Det er derfor vores anbefaling, at du som minimum får en sygeforsikring til din kat, da det oftest er denne forsikring, som du kommer til at bruge. Selve forsikringssummen og dækning afhænger det forsikringsselskab, du ender med at vælge. Det ses dog typisk, at forsikringssummen falder gradvist fra katten fylder 8 år. Vi kommer også til at gennemgå, hvorvidt du har behov for en ansvarsforsikring til din kat samt livsforsikring. 

 

Herunder kan du se, hvad den typiske sygeforsikring dækker og hvad der ikke er inkluderet. Som tidligere nævnt skal du dog være opmærksom på, at dækning kan variere efter forsikringsselskab.

 

Sygeforsikring til katte dækker: 

  • Udgifter til dyrlæge 

  • Udgifter til aflivning efter en dækket sygdom eller skade 

  • Tandskader på blivende tænder 

 

Sygeforsikring til katte dækker ikke: 

  • Medfødte eller arvelige sygdomme 

  • Kastrering 

  • Forebyggende behandling 

  • Kattefoder og flåt-/loppemidler

Livsforsikring til katte 

Det vil også være muligt at tegne en livsforsikring på din kat eller killing. Denne forsikring kan blive aktuel, hvis det værste skulle ske og din kat dør på grund af sygdom eller ulykke. En livsforsikring kan tilføje ekstra tryghed til din katteforsikring, da du vil modtage erstatning, hvis din killing, for eksempelvis, dør efter at være blive kørt ned af en bil. 

 

Herunder får du nogle af fordelene ved at have en livsforsikring til din killing: 

  • Få erstatning svarende til kattens eller killingens markedsværdi 

  • Ingen selvrisiko 

  • Hvis du er godt forberedt og forsikre killingen før 4 måneder, vil du også få erstatning for skjulte fejl. Dette vil sige, at du får erstatning for sygdom eller defekter, der har udviklet sig før køb af livsforsikringen.  

Her finder du katte til salg

Ansvarsforsikring til katte 

Vidste du, at det ikke er muligt at tegne en ansvarsforsikring til din kat eller kattekilling? Dette er på grund af, at det ikke er et lovmæssigt krav ifølge dansk lovgivning. Hvis du derimod har en hund eller hest, så vil du opleve, at der befinder sig andre regler, eftersom det her er lovpligtigt med en ansvarsforsikring. 

Hvad koster en katteforsikring 

Hvis du sammenligner med andre dyreforsikringer, så er en katteforsikring faktisk ikke særlig dyr. Prisen kommer naturligvis til at afhænge af hvilket forsikringsselskab, du vælger i sidste ende, da der vil være forskel i priser. Prisen kommer også til at afhænge af din selvrisiko, da en højere selvrisiko vil resultere i en lavere pris. Du vil ligeledes også skulle vælge dækning i din katteforsikring, hvor man kan sige, at hvis du kun vælger en sygeforsikring for katten, så vil prisen være det lavere end hvis der også tilføjes en livsforsikring. Som udgangspunkt vil en katteforsikring typisk koste dig omkring 65 kr. til 250 kr. om måneden. 

Sådan finder du en billig katteforsikring 

Mangler du en forsikring til din katte eller kattekilling? Det kan være svært at få overblik over pris og dækning, da der er utrolig mange forsikringsselskaber, der tilbyder forsikringen. Du kan sikre dig selv en bedre handel, hvis du benytter en sammenligning portal, hvor du bliver præsenteret med de bedste forsikringstilbud. Du kan bl.a. benytte Forsikringsskift.dk til at finde den helt rigtige forsikring for din killing. Ved bruge Forsikringsskift får du tre konkrete tilbud, hvor du kan sammenligne forsikringspriser og dækning, hvormed du hurtigt kan se, om du kan spare penge på dine forsikringer. 

Hvis du ønsker at finde en god forsikring, så kan Forsikringsskift hjælpe dig godt på vej. Det er en gratis service, hvor brugere kan indhente 3 forsikringstilbud helt uforpligtende. I samarbejde med Danmarks førende forsikringsselskaber får du de bedste forsikringspriser, så du selv kan sammenligne priser og dækning for at komme frem til den optimale løsning for dig. 

Forsikringsskift sikre de billigste priser ved at skabe en interne konkurrence mellem forsikringsselskaberne om at levere deres bedste pris til dig. Du får 3 bedste forsikringstilbud nemt og gratis, således du får bedre overblik over forsikringsmarkedet og dermed kan træffe en kvalificeret beslutning.

Køb kattekilling trygt og sikkert på dyreportal.dk