En guide til køb af kattekilling

04.08 - 2022 4 min Sådan Køber Du Killing

En guide til køb af kattekilling

Katte er fantastiske kæledyr at holde derhjemme. Hvis du går med en drøm om at adoptere en lille, nuttet pelsklump, så er der nogle overvejelser, du skal gøre dig, før du gør det endelige køb.
At få sig et nyt kæledyr er en stor beslutning, og en kattekilling er ingen undtagelse. Katte er et langt mere selvstændigt kæledyr end for eksempel en hund, men de kræver dog en del pasning og pleje især i de første måneder, hvor den lille nye killing flytter ind i sit nye hjem.

Derfor skal du gøre dig nogle overvejelser lige fra at finde den rigtige killing til klargøring af hjemmet. For at hjælpe dig har vi samlet en god guide, så du kan blive ledt godt på vej til at købe en ny lille kattekilling.

Køb din kat sikker her - Klik for at se mere

1. Køb kattekillingen i den rigtige alder

Kattekillinger er slet ikke til at stå for. Som nyfødte er de små, blinde og laver stort set ikke andet end at drikke mælk fra mor. Selvom de små kattekillinger er bedårende at se på, så er de ikke klar til at flytte hjem til dig endnu. De behøver deres mor i cirka de første 3 måneder af deres liv, så de kan amme færdig og lære at blive selvstændige.
Kattemor ved bedst, og i de første måneder af killingens liv lærer hun dem en masse vigtige færdigheder, som de små nyfødte behøver for at kunne begå sig den store verden som selvstændig kat.

Derfor anbefales det, at du venter med at købe kattekillingen, indtil den selv kan gå rundt, spise nogenlunde fast føde og bruge kattebakke. Køb kattekillingen, når den er mindst 12-13 uger gammel, så er du sikker på at den er klar til at flytte fra mor og hjem til dig.

2. Tænk over kattens race

Køb kattekilling med en race, som passer til dine behov. Katteracer er der rigtigt mange af, og hver eneste race har deres helt særegne personlighed.
Før du køber kattekilling skal du overveje, hvilken race der passer bedst til dine behov, plads i hjemmet og aktivitetsniveau. Nogen racekatte behøver mere stimuli, plads og social interaktion end andre. Nogle racer er gode indekatte, andre er meget territoriale og vil helst ikke bo sammen med andre dyr. Du skal også være opmærksom på, at nogle langhårede racekatte kræver ekstra meget pasning og pleje af pelsen.

Før du køber kattekilling, spørg dig selv: Hvor mange timer om dagen er du hjemme med katten? Skal katten dele hjemmet med flere katte eller andre kæledyr? Har du et udendørsareal, som kan tilgås, eller leder du efter en indekat?
Forsøg at spore dig ind på dine krav og præferencer, så bliver det nemmere at træffe det rette valg i forhold til race.

3. Køb kattekillingen det rette sted

Der er rigtige mange steder, hvor du kan købe kattekillinger. Køb kattekilling hos din nabos nye kuld, hos dit lokale internat eller køb kattekillinger på den blå avis, hvor der dagligt kommer nye annoncer med søde, små uldtotter til salg. 

Kattekillinger til salg er ikke svære at finde. Dog er det ikke alle steder, hvor du finder racekatte til salg. Hvis du er på jagt efter en bestemt racekat, så skal du måske kigge efter særlige katteopdrættere. Hvis du derimod er på jagt efter den billigste løsning, kan du altid spørge efter kattekillinger til salg i dit nabolag. Der er ofte familier klar til at afsætte et kuld killinger. 

4. Er hjemmet klar til kattekillingen?

Køb kattekillingen, når udstyret i hjemmet er i orden. Især små kattekillinger er enormt nysgerrige og har det med at finde på spilopper i huset. Hvis ikke hjemmet er killingesikret, så kan du hurtig få dig en grim oplevelse med flossede møbler og tisseulykker i sengen. 

Køb kattekilling sammen med det nødvendige udstyr. Sørg for at kattekillingen har en behagelig, lun og tryg seng at sove i samt en kattebakke til efterladenskaberne. Killingen skal naturligvis også have rigeligt med sjovt legetøj, som man kan jage, kradse og bide i, så de små skarpe tænder ikke går i møblerne. Derudover skal en lille ny kat have killingefoder, som er nemt at tygge og fordøje for den lille krop. 

5. Køb kattekilling, når du er klar

Det er ikke kun hjemmet, som skal forberedes til kattekillingen – det er også dig selv. Før du køber kattekilling, så spørg dig selv om du mentalt er forberedt på at blive katteejer. 

En kattekilling i hjemmet er et stort ansvar, og en lille pelsklump afhænger 100% af dig som dens værger. Det kræver tid og kræfter at få tilvænnet den lille kattekilling til dens nye hjem, så sørg for du er forberedt til sene nætter, små ulykker og ballade i hjemmet med din nye kat.

Det er uundgåeligt at støde på små problemer med en nysgerrig og legesyg kattekilling, men i sidste ende er det det hele værd.